Är du Restaurang? - Beställ här
CLAR Wine - Vin från Portugals alla hörn
Är du Restaurang? - Beställ här

DOURODALEN 2024

Dourodalen och Porto!

11 – 16 september 2024

11 september 2024 har du möjligheten att följa med oss på en resa i Dourodalens magiska miljö. Vi startar i slutar i Porto, så om du vill ansluta från annan ort eller stanna längre/resa vidare går det alldeles utmärkt.

Resan startar 11 september (Dag 1) med incheckning på hotellet One Shot Aliados Goldsmith 12 mitt i centrum, nära floden och bron över till Vila Nova de Gaia där väldigt många portvinshus ligger tätt längs floden Douro och väntar välkomnande på besök och nyfikna provsmakare.

Vi äter gemensam middag på restaurang Em Canto, och får här en provning av viner från Herdade do Sobroso som är en producent i Alentejo (vi kommer få så mycket annat vin från Douro/Porto). Provningen följs av en fantastisk flerrätters middag med parade viner.

Dag 2 äter vi frukost på hotellet innan vi beger oss ut i djupaste Douro. Vi startar i Douro Superior med besök på Quinta da Saudade, 5 Bagos där vi får en rundtur, lunch och vinprovning. Mätta och upprymda åker vi vidare till vårt hotell (Longroiva Hotel Rural) 10 minuter bort. Här kan vi njuta i en uppvärmd utomhuspool och ta det lugnt innan middagen i restaurangen med tillhörande vinprovning från Quinta Vale d´Aldeia.

Härifrån jobbar vi oss de kommande dagarna tillbaka västerut, det blir ytterligare 4 vingårdsbesök med provningar (Quinta da Fonte Nova, Quinta do Pôpa, Caves da Murganheira och Quinta da Massorra). Det blir både stilla viner, portviner och bubbel, goda middagar, härliga luncher, middagar och magnifika vyer.

De två nätterna i Dourodalens hjärta bor vi på 4*iga Quinta da Casaldronho Wine hotel med magnifik vy över druvodlingar och över den slingrande floden. Här äter vi middag den ena kvällen på Aneto & Table i Peso da Regua tillsammans med Aneto Wines viner  och den andra kvällen på hotellet.

Dag 5 tar vi oss tillbaka in till Porto och får här en dag att fritt förfoga över. Vi bor 4-stjärningt på One Shot Goldsmith hotel även denna natt i Porto. Denna dag rekommenderas en promenad över bron Ponte de Dom Luís I (designad av Gustave Eiffel) där du har en magnifik utsikt över båda sidor floden. På andra sidan kan du ta en linbana ner till kajen där portvinshusen väntar på dig i en otrolig miljö medan staden reser sig på andra sidan floden. Om du vill kan du i förväg boka på dig för en härlig middag med fisk/skaldjur i området Matosinhos (betalas på plats) tillsammans med oss, annars är du fri att äta middag på egen hand i någon av stadens alla restauranger.

(Mindre förändringar avseende vingårdar kan förekomma men kommer i dessa fall ersättas med likvärdiga)

I denna resa ingår:

  • Fem nätters boende inklusive frukost.
  • Fyra fler-rätters middagar inklusive vin (eller annan dryck om man så önskar).
  • 3 luncher inklusive vin (eller annan dryck om man så önskar).
  • 5 guidade (på engelska) vingårdsbesök inklusive vinprovningar.
  • Ytterligare minst två vinprovningar.
  • Transport med privat buss dag 2, 3 och 4.
  • Transport till Porto dag 5.
  • Frakt till Sverige av 6 lådor (á 6 flaskor) vin/person. Möjlighet till köp från vingårdarna vi besöker kommer finnas och detta avser frakt till Sverige av dessa (om du inte tvunget vill bära vinet med dig). Vi sammanställer en gemensam beställning, betalar in svensk alkoholskatt och administrerar hemtransporten av vinerna.
  • Arrangör från CLAR Wine kommer vara med hela resan.

Pris/person i dubbelrum 15995 kr

Enkelrumstillägg: 4000 kr

Max antal resenärer denna resa är 20 personer, först till kvarn…

OBS. Flygbiljett bokas av respektive resenär själv.

Senaste anmälan 31/7 (vid platser kvar)

Anmäl dig här!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Jag vill anmäla mig till
Har du en bokningskod, ange den i fältet ovan

Fyll i formuläret för anmälan till våra resor.

Bokning bekräftas efter inbetalning av bokningsavgiften á 4000 kr/person. Betalning görs via bankgirobetalning till CLAR Wine AB. Detaljerad information kommer när du skickat in din bokning via formuläret till höger eller via mail (hello@clarwine.com). Resterande avgift erläggs senast 40 dagar innan avresa.

För att resan ska genomföras krävs minst 10 anmälda personer vid sista bokningsdagen. Vi meddelar anmälda resenärer så fort minimiantal är uppnått!

CLAR Wine AB har resegaranti hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen, så du kan vara helt trygg att boka resa med oss.

Läs CLAR Wines Resevillkor här!