Är du Restaurang? - Beställ här
CLAR Wine - Vin från Portugals alla hörn
Är du Restaurang? - Beställ här

Vinresor

Följ med oss till Dourodalen och Porto!

13 – 18 september 2023

Vi vill inte bara visa de goda kvalitetsviner som produceras i Portugal, vi vill också visa det fantastiska landet, den magiska miljön och de underbara människorna som fått oss att älska Portugal!

13 september 2023 har du möjligheten att följa med oss på en resa i Dourodalens magiska miljö. Vi startar i slutar i Porto, så om du vill ansluta från annan ort eller stanna längre/resa vidare går det alldeles utmärkt.

Resan startar 13 september (Dag 1) med incheckning på ett hotell (One Shot Aliados Goldsmith 12) i den historiska delen av centrum i en genuin portugisisk byggnad nära floden och bron över till Vila Nova de Gaia där väldigt många portvinshus ligger tätt längs floden Douro och väntar välkomnande på besök och nyfikna provsmakare.

Vi äter gemensam middag på restaurang Em Canto, och får här en provning av viner från Herdade do Sobroso som är en producent i Alentejo (vi kommer få så mycket annat vin från Douro/Porto).

Dag 2 äter vi frukost på hotellet innan vi beger oss ut i djupaste Douro. Vi startar i Douro Superior med besök på Quinta da Saudade, 5 Bagos där vi får en rundtur, lunch och vinprovning. Mätta och upprymda åker vi vidare till vårt hotell (Longroiva Hotel Rural) 10 minuter bort. Här kan vi njuta i en uppvärmd utomhuspool och ta det lugnt innan middagen i restaurangen med tillhörande vinprovning från Quinta Vale d´Aldeia.

Härifrån jobbar vi oss de kommande dagarna tillbaka västerut, det blir ytterligare 4 vingårdsbesök med provningar (Quinta da Fonte Nova, Quinta do Estremadouro, Caves da Murganheira och Quinta da Massorra). Det blir både stilla viner, portviner och bubbel, goda middagar, härliga luncher och magnifika vyer.

Dag 5 tar vi oss tillbaka in till Porto och får här en dag att fritt förfoga över. Vi bor 4-stjärningt på One Shot Goldsmith hotel även denna natt i Porto. Denna dag rekommenderas en promenad över bron Ponte de Dom Luís I (designad av Gustave Eiffel) där du har en magnifik utsikt över båda sidor floden. På andra sidan kan du ta en linbana ner till kajen där portvinshusen väntar på dig i en otrolig miljö medan staden reser sig på andra sidan floden. Kanske boka ett bord för fisk/skaldjursmiddag i området Matosinhos?

 

(Mindre förändringar avseende vingårdar kan förekomma men kommer i dessa fall ersättas med likvärdiga)

I denna resa ingår:

  • Fem nätters boende inklusive frukost.
  • Fyra fler-rätters middagar inklusive vin (eller annan dryck om man så önskar).
  • 3 luncher inklusive vin (eller annan dryck om man så önskar).
  • 5 guidade (på engelska) vingårdsbesök inklusive vinprovningar.
  • Ytterligare två vinprovningar.
  • Transport med privat buss dag 2, 3 och 4.
  • Transport till Porto dag 5.
  • Frakt till Sverige av 7 lådor (á 6 flaskor) vin/person. Möjlighet till köp från vingårdarna vi besöker kommer finnas och detta avser frakt till Sverige av dessa (om du inte tvunget vill bära vinet med dig). Vi sammanställer en gemensam beställning, betalar in svensk alkoholskatt och administrerar hemtransporten av vinerna.
  • Arrangör från CLAR Wine kommer vara med hela resan.

Pris/person i dubbelrum 15995 kr

Enkelrumstillägg: 2500 kr

För rabattkod, anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Max antal resenärer denna resa är 20 personer

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Har du en bokningskod, ange den i fältet ovan