Är du Restaurang? - Beställ här
CLAR Wine - Vin från Portugals alla hörn
Är du Restaurang? - Beställ här

Våra viner

Filters

Showing 1–12 of 47 results

Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets

1-12 of 47 products

 • 202.00 kr

  Casal das Freiras Colheita Tinto

  , ,
  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/casal-das-freiras-7551601/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Druva: Aragonês, Castelão och Touriga Nacional Klassifikation: Tejo Ett elegant rött vin med fasta tanniner, balanserad syra med mjuk och lång eftersmak. Vinet har lagrats på ståltank men 50 % av vinet har lagrat i franska ekfat i 6 månader för att få fram den djupa och runda smaken. Doft och smak av röda frukter, mogna bär och en hint av tobak och läder. Serveras på temperatur 15-17 grader tillsammans med grillat kött, smakrika veg.rätter och kötträtter.
  202.00 kr
  202.00 kr
 • 849.00 kr

  CLAR Mix #2

  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clar-mix-2-5914509/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button]

  Välkommen till vår CLAR mix #2. En låda med tre stycken viner som värmer själen i denna vintertid. João Barbosa- Ninfa Escolha 2015 Område: Tejo Druvor: Alfrocheiro och Touriga Nacional Denna röda pärla från vinmakaren Joao Barbosa är fylligt, smakrikt och elegant. Vinet har lagrats i franska ekfat i 10 månader som framhävs tydligt både i doft och smak. Distinkta aromer av både kryddor och rök. Smaker av kakao och subtila toner av trä, med eleganta tanniner och livlig syra leder till en briljant och ihållande finish. Låt vinet lufta ett par timmar innan servering på 15-16 grader. Njuts bäst till stekt eller grillat kött, vilt och smakrika ostar.   Herdade do Sobroso- Cellar Selection Rött 2019  Område: Alentejo Druvor: Syrah och Alicante Bouschet Herdade do Sobrosos magnifika röda Cellar Selection är ett resultat av det varma klimatet och den unika jordmånen i det vackra området Alentejo. Vinet har legat i franska ekfat i 12 månader och ytterligare 6 månader på flaska, vilket ger vinet en intensitet och elegans med lång och djup eftersmak. För att få uppleva allt vad detta vinet har att erbjuda ska det luftas några timmar innan servering på 15-16 grader. Passar bra till vilt, grillat kött och smakrika ostar.   João Barbosa- Ninfa Maria Gomes 2020  Område: Tejo Druva: Maria Gomes Här snackar vi mineralitet och friskhet! Vinmakaren João Barbosas vita vin med 100% Maria Gomes druva är ett välbalanserat vin med smaker som utvecklas under många år. Dofter av apelsin, äpplen, vita blommor och smaker av mineraler, gröna äpplen och persikor. Elegant struktur och en härlig friskhet. Serveras 10-11 grader och passar bra till soppa, fiskgratäng eller pasta med tomatsås. Kan även servas som aperitif. Saúde!
  849.00 kr
  849.00 kr
 • Sold out
  669.00 kr

  CLAR Mix Bubbel #1

  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clar-mix-bubbel-1-5896709/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Vår första bubbellåda! Här är tre fantastiska espumante (som portugisarna kallar det) från samma producent Raposeira. Raposeira har tillverkat espumante i över 120 år på den traditionella champagnemetoden och är kända för sin höga kvalité. Saúde!   Raposeira Peerless Druvor: Pinot Blanc och Viosinho Region: Lamego, Douro Detta espumante är enastående, därav namnet Peerless (makalös). Den har en lätt stråfärg med en frisk och fruktig arom. Smaken är unik med bra syra, fin balans och god brödighet. Bubblet är tillverkad enligt den tradionella champagnemetoden och lagrats nere i Raposeiras grottor i minst 5 år. Passar perfekt till ha till lätta förrätter och fisk/skaldjur. Serveras på en temperatur 6-8 grader   Raposeira Vehla Reserva  Druvor: Chardonnay och Cerceal Region: Lamego, Douro Ett espumante i toppklass! Detta citrinfärgade bubbel är tillverkad enligt den traditionella champagnemetoden och lagrats nere i Raposeiras grottor i minst 7 år. En fruktighet hittar man både i doft och smak. Även en mjukhet med ihållande smak. Detta bubbel är perfekt för alla tillfällen. Serveras vid en temperatur på 6-8 grader.   Raposeira Super Reserva  Druvor: Malvasia Fina och Cerceal Region: Lamego, Douro Detta förstklassiga bubbel är friskt och unikt med fina ihållande bubblor. Massor av citrus och grapefrukt i både arom och smak. Bubblet är tillverkad enligt den tradionella champagnemetoden och lagrats i Raposeiras grottor i minst 4 år. Passar perfekt att börja kvällen med tillsammans med härligt snack och till lätta maträtter. Serveras på en temperatur på 6-8 grader.
  669.00 kr
  669.00 kr
 • 669.00 kr

  CLAR RESERVA 22

  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clar-reserva-22-5820709/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Här är en vinlåda som osar kvalitet! Reservaviner görs av utvalda viner av de bästa årgångarna med utmärkt potential och har lagrats i minst tre år (varav minst ett på fat innan de buteljeras). På Reservaivå åldrar vinmakare ofta sina viner längre än minimikrav och väljer bättre druvor. I Portugal är reserva en reglerad term som kontrolleras av lag. Här är tre viner som alla uppfyller Reservakraven och åtminstone våra smakkrav. Passar perfekt under höstens varma middagar med sidledsregn utanför fönstret.

  Quinta do Escudial Reserva 2016 (DOC Dão) Druvor: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro och Jaen.

  Årgången 2016 var ett utmärkt år för röda viner, med mycket balanserade druvor när det gäller förhållandet mellan socker och syror. Druvorna skördas för hand och endast de bästa väljs ut till detta vin. Druvsorterna jäser separerade från varandra, och har sedan resulterat i en mycket balanserad och komplex blandning. Vinet är lagrat 48 månader innan buteljering Doft Vinet har en doft av vilda bär, där björnbär och svarta vinbär är tydliga, kombinerat med en kryddig touch av svartpeppar som ger komplexitet och intensitet. Smak I munnen är vinet elegant och balanserat av sin naturliga syra. Det presenterar toner av röda frukter som blåbär, svarta hallon och mogna körsbär, vilket ger mycket bra smakintensitet. Mjuka och sammetslena tanniner som resulterar i en lång och ihållande eftersmak. Quinta dos Termos, Vinhas Velhas Reserva 2018 (DOC Beira Interior) Druvor: Trincadeira, Jaen, Rufete och Marufo. Vinhas Velhas innebär att vinet kommer från druvor på extra gamla vinrankor. I detta fall är rankorna över 80 år gamla. Detta vin fick guldmedalj i tävlingen Vindouro där ett flertal av de bästa både Portugisiska och Spanska vinproducenter ställer upp. Den fick också guld i "26th Grand International Wine Award MUNDUS VINI, Meininger 2020". Smak Ett komplext vin, med toner från träfat, välbalanserade tanniner, röda frukter och lite rök. Detta vin kommer att fortsätta utvecklas i flaskan ytterligare några år framåt. Perfekt till kött/vilt och till höstens varma grytor. Herdade do Sobroso Reserva 2019 (DOC Alentejo) Druvor: Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet och Alfrocheiro . Druvorna handplockas och transporteras till vingården för att påbörja omvandlingsprocessen i rostfria ståltankar under kontrollerad temperatur med en efterjäsningsperiod på 21 dagar. Vinet har lagrats i 12 månader på franska ekfat. Smak Ett fylligt vin med djupröd färg. Dess komplexa arom presenterar spår av mogna röda bär, sylt och choklad som ger en intensiv och långvarig eftersmak.
  669.00 kr
  669.00 kr
 • Sold out
  536.00 kr

  CLAR SOMMAR 22

  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clar-sommar-22-5796209/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Här är en vinlåda som skriker sommar! Än finns det fina sommardagar kvar och med denna låda har du en komplett uppsättning viner för en lyckad sommarmiddag med vänner.

  Casa de Compostela - Espigueiro - Vinho Verde Ett friskt, fruktigt vitt vin från Vinho Verde med toner av citrus och kärnfrukt. Ett ungt vin med bra balans. Serveras välkylt (6-8 grader), gärna till sallad, pasta eller ljust kött.

  Raposeira - Super Reserva Bruto Ett mousserande vin gjort på traditionell metod ("Champagnemetoden") som fått åldras under optimala förhållanden i Raposeiras grottor under 4 år på flaska. Kristallklart, halmfärgat med fina bubblor. Torrt, moget, fruktigt, balanserat med fin syra. Serveras kylt (5-10 grader) och passar utmärkt till fisk, skaldjur eller som en fördrink i trevligt sällskap. Quinta do Escudial - Rosé Ett fruktigt rosé från de granitiska markerna på västsidan av Serra de Estrela i regionen Dão. Vinet är producerat av druvor från ett fält med gamla vinrankor med traditonella sorter från just regionen Dão som t.ex. Touriga Nacional och Alfrocheiro. Hallon, jordgubb, svarta vinbär.....servera det kallt och njut!    
  536.00 kr
  536.00 kr
 • Sold out
  657.00 kr

  CLAR Wine Mix 1- Alentejo

  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clarmix-1-alentejo-5482209/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button]

  Välkomna till vår mixlåda från Alentejo, Portugal där vi presenterar tre viner från vingården Herdade do Sobroso.

  Herdade do Sobroso Reserva Vitt Ett frisk och smakrikt vitt.

  Herdade do Sobroso Cellar Selection Rött Ett elegant och fylligt rött. Herdade do Sobroso Rio dos Patos Ett livfullt och intensivt rött.
  657.00 kr
  657.00 kr
 • Compostela Alvarinho

  ,
  Druvor: 100% Alvarinho Klassifikation: DOC Vinho Verede En underbar Alvarinho från Casa de Compostela i Vinho Verde. Dofter av tropiska frukter och smaker av friska mineraler och elegans med lång och fin eftersmak. Passar bra till sallader, grillat kött och fisk, även lätta ostar och sushi. Serveras på en temperatur på 8-9 grader. Beställs via Privatimport Beskrivning över hur man gör en privatimport hittar du här Saúde!
 • Compostela Grande Escolha

  ,
  Druvor: Loureiro och Arinto Klassifikation: DOC Vinho Verde Ett frisk vitt vin från Vinho Verde med dofter och smaker av tropiska frukter och citrusblommor. Ihållande och krispigt! Detta vin passar lätta rätter som sallader och vitt kött, men även till grillat och i goda vänners sällskap. Serveras på en tempertur på 8 grader och bör drickas direkt, men kan lagras 1-2 år. Beställs via Privatimport Beskrivning över hur man gör en privatimport hittar du här Saúde!
 • Espigueiro

  ,
  Druvor: Loureiro, Arinto & Fernão Pires Klassifikation: DOC Vinho Verde   Beställs via Privatimport Beskrivning över hur man gör en privatimport hittar du här Saúde!
 • 289.00 kr

  Herdade do Sobroso Cellar Selection Red

  ,
  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/herdade-do-sobroso-5481801/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Druva: Syrah och Alicante Bouschet Klassifikation: DOC Alentejo Magi i en vinflaska. Herdade do Sobrosos Cellar Selection är ett resultat av den unika terroiren och klimatet vid floden Guadiana i regionen Alentejo. Druvorna är kärleksfullt handplockade och jäser i öppna fat under kontrollerad temperatur. Vinet har fått ligga i franska ekfat i 12 månader och fått ytterligare 6 månader i flaska. Vinet har intensitet och elegans med lång och djup eftersmak. Du känner komplexa dofter av mogna röda frukter och kakao. Korka gärna upp 1 timme innan servering för att få uppleva alla smaker detta vinet har att erbjuda. Bäst temperatur är runt 16-17 grader.
  289.00 kr
  289.00 kr
 • 150.00 kr

  Herdade do Sobroso Olivolja (500 ml)

  ,
  Gulgrön nyans med en fruktig och söt arom. En perfekt balans mellan bittert, kryddigt och sött. Passar väldigt bra till sallader, fisk, kött och andra delikatesser. För att beställa olivolja fyll i beställningsforumläret nedan. Vi återkommer med bekräftelse och det totala priset (150 kr per flaska + eventuell frakt) tillsammans med vårt swishnummer och leveransalternativ. Vi skickar er beställning så fort vi ser att swishen har kommit. Obrigado! [contact-form-7 id="621" title="Olivolja"]
  150.00 kr
  150.00 kr
 • Herdade do Sobroso Reserva Red

  ,
  [sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="https://www.systembolaget.se/produkt/vin/clar-reserva-22-5820709/" target="_blank" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]Beställ här[/sf_button] Druvor: Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet och Alfrocheiro Klassifikation: DOC Alentejo Själagott! Herdade do Sobrosos Reserva viner är en hyllning till mer än 2000 års historia och traditionen av vinframställning vid floden Guadiana i Alentejo. Druvorna handplockas och pressas långsamt för att sen starta en period av jäsning på 21 dagar under kontrollerad temperatur i ståltankar. Vinet lagras sen i franska ekfat i 12 månader. Vinet har en fyllig djup röd färg med doft av mogna röda bär och choklad. Ett mycket välstrukturerat och balanserat vin som ger en intensiv lång och härlig eftersmak som följer med ända in i själen. Korka gärna upp vinet en timme innan och servera vid en temperatur på 16-17 grader. Njuts både till kött och veggie rätter, speciellt till grillat. Beställs via Privatimport Beskrivning över hur man gör en privatimport hittar du här Saúde!